Despre noi

Classy americars a ajuns pe internet in anul 2012, dar pasiunea noastra pentru tot ce inseamna modele celebre, vechi si de colectie isi gaseste originile in vremuri ceva mai indepartate, odata cu degustarea visului american a unora dintre noi. De aici pana la pasiunea pentru tot ce inseamna masini clasice a fost un singur pas. Recent, patima noastra a fost desavarsita odata cu readucerea la viata a unor “clasice” ale Americii, chiar la noi in tara.

Am inceput cum nu se putea mai frumos. Cu emotie in suflet si uriase asteptari la renasterea uneia dintre cele mai renumite masini ale industriei auto din Statele Unite ale Americii, Cadillacul Deville. Nestemata aceasta a necesitat zeci de ore de munca pana la ajungerea in forma ei finala, una, zicem noi, comparabila cu cea a iesirii originale din fabrica de la Detroit.

Ne-am urmat cu inversunare visul si in continuare readucem la viata modele celebre atat pentru propriile noastre persoane cat si pentru clienti care impartasesc aceleasi pasiuni, ganduri si dorinte ca si noi.

Istoric

Anii `90 ne-au prins pe cativa dintre noi peste Oceanul Atlantic, in centrul agitatelor metropole americane. A fost inevitabila intalnirea cu acesti bolizi vintage ce au umplut paginile de istorie ale industriei auto din Statele Unite. "Clasicele" sunt des intalnite pe bulevardele celebre americane, cu precadere pe cele insorite din California sau Florida. Pe noi ne-a lovit ca o dragoste la prima vedere, iar sentimentul a fost purtat si inapoi in tara cu aceasi intensitate.

Anii 2000 au fost plini de framantari, de cautari, de pus idei cap la cap, de amanari, de planificari si zeci de calcule si din nou de amanari. Totusi, pasiunea noastra era pastrata acolo la fel de puternic.

Anul 2012 a fost acela in care am dat frau liber emotiilor la primul proiect din atelier. Atunci avea sa inceapa aceasta reconstructie, ii spunem noi, a fiecarei mici piese de puzzle ce completeaza tabloul evolutiei industriei auto americane. Au urmat poate cele mai frumoase momente din viata unui pasionat de masini, toate culminate cu clipa aceea cand "ii dai o prima cheie" noii tale bijuterii.